Ulei din semințe de soia, 250 ml

MDL75.00

Procentual, conţine 58% acizi graşi polinesaturaţi, 23% acizi graşi mononesaturaţi, 16% acizi graşi saturaţi. Din acizii graşi saturaţi, 10% sunt acid palmitic, 4% acid stearic. Acidul gras mononesaturat este acid oleic, un omega-9, 23%. Acidul gras polinesaturat este acid linolenic, un omega-6, 7-10% şi acid linoleic 51%.

Conţinutul de vitamine la 100 g de ulei este: vitamina E 8,18vit mg, vitamina K 183,9 µg. Conţine patru fitosteroli: stigmasterol, sitosterol, campesterol și brassicasterol.

Punctul de fum este la 350°C.

Mod de utilizare

Este folosit în special pentru fript şi prăjit în bucătărie, în salate şi margarine, în cerneluri tipografice şi în unele formule de vopsea. Este folosit ca fixativ pentru insecticide, în industria cosmetică şi a produselor de îngrijire personală. Este folosit, de asemenea, în dermatologie pentru boli de piele.

Din uleiul de soia se extrag fitosteroli folosiţi pentru reducerea colesterolului, pentru tratarea osteoartritei, ca şi fosfolipide pentru buna funcţionare a ficatului.

Stoc epuizat