Ulei de avocado, 250 ml

MDL203.00

Avocado face parte din categoria fructelor oleaginoase. Este originar din America Centrala si creste in mediu cald, in zonele subtropicale si temperate. Acesta are aplicatii atat in industria cosmetica si alimentara, cat si in nutritia umana.

Uleiul de avocado este obtinut prin presarea fructului de avocado si contine exclusiv lipidele (grasimile) din compozitia acestuia. Iata ce contine uleiul de avocado, ce beneficii si ce contraindicatii are.

Compozitia nutritionala a uleiului de avocado

Uleiul de avocado contine preponderent grasimi sanatoase. Aproximativ 70% din compozitia acestuia este reprezentata de acizi grasi mononesaturati, in timp ce 16% sunt polinesaturati si 14% saturati. De asemenea, uleiul de avocado prezinta si o capacitate antioxidanta ridicata, similara cu cea a uleiului de masline.

Unul dintre cei mai abundenti micronutrienti din uleiul de avocado este vitamina E (alfa-tocoferol). Alte substante cu actiune antioxidanta asemenea acesteia sunt polifenolii, carotenoizii si clorofila. De asemenea, uleiul mai contine fitosteroli, substante care reduc nivelul de colesterol din sange.

Proprietatile si beneficiile uleiului de avocado

Consumul regulat de ulei de avocado poate avea urmatoarele beneficii pentru sanatate:

Scade stresul oxidativ si riscul de boli cronice

Datorita activitatii antioxidante a nutrientilor din compozitie, uleiul de avocado reduce stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Astfel, poate scadea riscul de a dezvolta unele boli cronice, cum ar fi boli cardiovasculare sau dementa.

Radicalii liberi sunt responsabili de procesele de imbatranire si contribuie la aparitia multor afectiuni, inclusiv a cancerului.

Mai multe detalii pe drmax.ro.

Informații suplimentare

Brand

Biantti

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.