Nuci de caju crud, 100g Vietnam

MDL34.00

Nucile de caju: beneficii si contraindicatii

Nucile de caju nu numai că sunt extrem de gustoase, însă sunt și bogate din punct de vedere nutrițional și au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și câteva riscuri despre care te informăm în acest articol scris de doc.ro.

Nucile de caju fac parte din aceeași familie cu fisticul și mango, fiind originare din partea de nord-est a Braziliei. Aceste nuci sunt însă cultivate în prezent și în țări precum India, Sri Lanka, Kenya sau Tanzania.

Beneficii consum nuci de caju

Nucile de caju au multe beneficii potențiale pentru sănătate, pe care te invităm să le descoperi.

Sunt bogate în nutrienți de preț

Nucile de caju au o valoare nutrițională impresionantă. Acestea conțin proteine, dar și minerale precum cuprul, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul și zincul. Nucile de caju conțin, de asemenea, și vitamine precum vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E și vitamina K. Acidul oleic și grăsimile mononesaturate se regăsesc, de asemenea, în caju.

Pot preveni afecțiunile cardiace

Nucile caju sunt bogate în grăsimi dietetice, esențiale pentru ca organismul să absoarbă vitaminele solubile în apă, dar și să producă acizi grași importanți pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge. Consumate în cantități moderate, grăsimile sănătoase reduc nivelul de colesterol din sânge, scăzând riscul cardiovascular.

Dietele bogate în nuci, inclusiv caju, au fost în mod constant legate de un risc mai scăzut de a dezvolta diverse afecțiuni și evenimente cu potențial fatal, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Pot să fortifice musculatura

Nucile caju reprezintă o sursă bogată de magneziu, esențial pentru dezvoltarea armonioasă a oaselor, dar și a țesuturilor musculare și a organelor. Magneziul ajută la menținerea echilibrată a tensiunii arteriale, stimulează sistemul imunitar, dar menține totodată și oasele sănătoase.

Sunt benefice pentru sănătatea oculară

Nucile caju conțin luteină și zeaxantină, care acționează precum antioxidanții atunci când sunt consumate în mod regulat. Acești compuși protejează vederea și scad riscul de cataractă.

Pot reduce riscul de boli cronice

Potrivit unui studiu efectuat în cadrul Universității Harvard, două porții de nuci de caju pe zi previn diabetul, cancerul și afecțiunile cardiovasculare.

Informații suplimentare

Brand

Biantti

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.