Ulei din sâmburi de caise, 250 ml

MDL135.00

Ulei presat la rece

Conține 60-65% acid oleic (Omega-9), 28% acid linoleic (Omega-6), 1% acid alfa-linoleic (Omega-3) și 6,3% acizi grași saturați (stearic, palmitic etc.).

Uleiul de sâmburi de caise este bogat în vitamine (E, B1, B2, B3, B6, B17, C)minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu), fitosteroli, polifenoli, fosfolipide, tocoferoli.

Toți acești compuși activi conferă uleiului din sâmburi de caise valoroase proprietăți cosmetice și terapeutice.

 

Beneficii și proprietăți

Beneficiile uleiului din sâmburi de caise se extind de la sănătatea pielii și a părului (în uz extern, cosmetic) și până la cea a creierului, sistemului circulator, digestiv și imunitar (în uz intern).

Caisele și uleiul obținut din sâmburii săi mai sunt folosite în medicina complementară în tratarea astmului, constipației, tusei, infecțiilor vaginale, furunculelor, mătreții, iritațiilor pielii.

Uleiul extras din sâmburi de caise are o culoare gălbuie și o textură fină, vâscozitate redusă, aromă asemănătoare migdalelor. Aplicat extern, pătrunde cu ușurință în piele, fără a lăsa o peliculă grasă la suprafață.

Având proprietăți emoliente, antiseptice, antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare, anti-îmbătrânire (anti-aging), uleiul de caise este adesea adăugat în compoziția produselor cosmetice pentru îngrijirea și înfrumusețarea tenului, corpului, părului.

Trigliceridele, fosfolipidele, compușii fenolici și ceilalți antioxidanți din compoziția uleiului de caise hidratează și protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, favorizează menținerea homeostaziei cutanate și vindecarea rănilor.

Descoperă în continuare cele mai importante dintre beneficiile uleiului de sâmburi de caise:

 

  • hidratează și înmoaie pielea – uleiul din sâmburi de caise este emolient, ajută pielea să rețină umiditatea, având un efect reparator asupra porțiunilor de piele uscată de pe mâini, coate, genunchi, picioare. Având o formulă apropiată de cea a sebumului, se absoarbe ușor în piele, conferindu-i o textură moale și plăcută la atingere.
  • tonifică tenul și are efect antirid – vitaminele C, E și acidul linoleic din uleiul de sâmburi de caise tonifică, conferă fermitate pielii. Conținutul bogat în antioxidanți și tocoferoli ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire, menținând tonusul și aspectul tânăr al pielii, fără riduri sau linii fine. În plus, poate reda luminozitatea tenului matur.
  • ajută la eliminarea cearcănelor – aplicarea constantă a uleiului de sâmburi de caise ajută la diminuarea cearcănelor și a „ochilor umflați”, hrănind pielea din jurul ochilor și eliminând aspectul obosit al pielii.
  • bun adjuvant în psoriasis – cercetările recente au arătat că uleiul de sâmburi de caise are proprietăți antiinflamatorii, fiind benefic în cazul eczemelor și psoriasis-ului. Atunci când este aplicat topic, compușii activi ai uleiului alină și calmează zonele descuamate ale pielii, previn înroșirea și senzațiile de arsură.
  • acțiune eficientă împotriva bacteriilor – uleiul din sâmburi de caise inhibă dezvoltarea bacteriilor invazive și ajută la eliminarea lor. Un studiu publicat în 2010 a evidențiat eficiența uleiului de caise în special împotriva bacteriei Salmonella typhimurium, dar și asupra altor bacterii cum ar fi Escherichia coli (E.coli), Staphylococcus aureus sau Streptococcus pyogenes.
  • îmbunătățește sănătatea părului – ajută la întărirea firelor deteriorate și susține sănătatea foliculilor de păr. Poate fi inclus în măști de păr și aplicat pe întreaga lungime a părului sau pe scalpul uscat ori descuamat. Ameliorează stările inflamatorii ale scalpului, inclusiv mătreața.
  • benefic în afecțiuni inflamatorii intestinale – potrivit unui studiu publicat în anul 2014, administrarea uleiului din sâmburi de caise a ameliorat simptomele colitei. O altă cercetare a evidențiat eficiența acestui tip de ulei în ameliorarea și tratarea simptomelor ulcerului gastric. Rezultatele cercetării au fost puse pe seama proprietăților antiinflamatorii și antioxidante ale uleiului din sâmburi de caise.
  • îmbunătățește funcționarea creierului – prin conținutul de acizi grași din clasa Omega 3, 6, 9, acizi care susțin dezvoltarea și buna funcționare a creierului.
  • susține sănătatea inimii – uleiul din sâmburi de caise folosit în uz intern are o acțiune cardio-protectoare și poate reduce riscul de apariție a infarctului miocardic. Integrat în alimentație sau în cure terapeutice, protejează sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular datorită conținutului bogat în compuși fenolici (antioxidanți).
  • întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea cancerului – vitamina E și grăsimile nesaturate din compoziția uleiului de sâmburi de caise întăresc imunitatea și pot ameliora efectele adverse ale chimioterapiei. Antioxidanții pe care uleiul îi conține au capacitatea de a reduce stresul oxidativ de la nivelul pielii, prevenind mutațiile celulare care pot conduce la apariția cancerului.

Întrebuințări ale uleiului din sâmburi de caise

 

Uleiul din sâmburi de caise este un excelent ulei cosmetic.

  • Îl poți aplica pe piele, ca atare, pentru efectul său emolient.
  • Poate fi inclus în compoziția unor creme de zi sau de noapte pentru ten, în scrub-uri faciale, ca balsam pentru buze, în tratarea cearcănelor.
  • Ingredient în laptele de corp și loțiunile corporale.
  • Excelent ulei bază/purtător pentru uleiuri esențiale, ideal pentru masaj.
  • Se poate adăuga în compoziția săpunurilor handmade.
  • Poate fi integrat în măști sau balsamuri pentru îngrijirea părului deteriorat, uscat sau vopsit. Pentru a obține un efect hidratant și iluminator asupra părului și scalpului, poți combina ulei de sâmburi de caise cu ulei de cocos, ulei de amla și ulei de măsline. Aplică pe scalp sau pe întreaga lungime a părului și lasă să acționeze timp 20 de minute, înainte de a spăla părul cu șampon.